FAQ | Veelgestelde vragen

Wie zijn / wat is de Gentlemen of Dongen?
Gentlemen of Dongen (GoD) is de organisatie achter de carnavalsfeesten voor de jeugd in Dongen. Hierbij verwijst de naam naar de oude locatie ‘De Heeren van Dongen’. Het team bestaat uit vrijwilligers die al jaren meedraaien in de evenementen scene. Onder andere zit de kennis en ervaring van Selects Events voortaan achter de oude vertrouwde ‘Dikke Lol, Geen Bier!’-formule.
Voor wie is de Gentlemen of Dongen er?
GoD is er voor alle middelbare scholieren schoolgaand of woonachtig in Dongen en omgeving. Je komt dus alleen binnen als je op een middelbare school zit, van de brugklas tot het eindexamen jaar. Verder is sinds 2018 de GoD ook open voor scholieren en studenten van andere vervolgopleidingen (MBO, HBO, WO). Basisschool leerlingen worden niet toegelaten!
Waar kan ik naartoe tijdens carnaval?
 • Voorgezet onderwijs: Gentlemen of Dongen, vrijdag, zaterdag en zondag avond, JC de Poort/Gentlemen of Dongen
 • 16+: Je mag nog binnen bij Gentlemen of Dongen, maar bij sommige collega’s van Horeca Dongen kom je ook binnen. Uiteraard: NIX18! Let wel; wat je hier leest is indicatief, de kroeg waar je naar toe wil heeft het laatste woord, kijk dus eerst even bij hen op de site…
 • 18+: Zit je nog op het middelbaar onderwijs of beroeps onderwijs dan mag je in theorie nog bij ons naar binnen, maar… we weten allemaal dat dat niet gaat gebeuren...
 • 21+: Helaas, je bent nu echt te oud..

Kortom, voor ieder wat wils!

Wordt het geen kinderfeestje? Liggen de leeftijden niet heel ver uit elkaar?

Nee, dit is absoluut niet het geval. De ervaring leert ons dat jongeren in de leeftijd van 16+ niet meer naar onze activiteiten komen omdat zij hun carnaval bij onze collega’s van Horeca Dongen mogen/gaan vieren. De leeftijd die wij dus voornamelijk binnen krijgen is tussen de 11 en de 16 jaar.

17 Jarigen hebben natuurlijk heel andere interesses en behoeften dan 12 jarigen. GoD zorgt voor een veilige omgeving waar iedereen het naar zijn zin kan hebben. Zo wanen de 17 jarigen zich in een echte discotheek die niet zou misstaan in het centrum van Breda of Tilburg. Wij maken er een geweldige ervaring van voor alle leeftijden binnen onze doelgroep!

Waarom werken jullie niet met leeftijdseisen?
GoD maakt geen onderscheidt op basis van leeftijd maar op leerjaar. Wij doen dit om te voorkomen dat een ‘oudere leerling’ van groep acht binnen kan komen en een ‘oudere leerling’ van de derde klas of een ‘jongere leerling’ uit klas 1 niet.
Waarom moet ik mijn gegevens achterlaten als ik een kaartje koop?

Je laat je gegevens achter in het geval van calamiteiten. Mocht er onverhoopt iets met je gebeuren of aan de hand zijn kunnen wij snel er voorzorgen dat je thuis komt of opgehaald wordt.

Deze gegevens worden nergens anders voor gebruikt en worden na carnaval vernietigd. Geen spam dus!

Wanneer mag ik naar binnen?

Je mag naar binnen als je de volgende zaken hebt:

 • Een betaald kaartje
 • Op vertoon van een geldige schoolpas van het betreffende schooljaar of een studentenkaart

Ik moet eerder naar huis dan het feest is afgelopen, en nu?
Mocht je eerder naar huis willen of moeten, dienen je ouders hiervoor persoonlijk/telefonisch de verantwoording nemen dat jij alleen over straat mag. Neem je je vrienden of vriendinnen mee? Dan dienen alle ouders toestemming te geven of één ouder de verantwoording te nemen over heel de groep.
Ik heb geen schoolpas, en nu?
Ben je je schoolpas kwijt, is hij kapot, of heeft jouw school geen schoolpas? Dan kun je contact opnemen met schoolpas@gentlemenofdongen.nl of neem een bewijs van inschrijving / uitdraai magister of je ELO mee naar de voorverkoop én de feestavonden zelf
Moet ik mijn ID-kaart bij hebben?

Dat licht er aan. Ben je jonger dan 14 jaar, dan geldt er geen identificatie plicht in Nederland. Ben je ouder dan 14 jaar dien je je altijd te kunnen identificeren. De medewerkers van Gentlemen of Dongen mogen naar jouw legitimatie vragen wanneer zij daar reden toe zien.

In de wet is opgenomen dat de identificatieplicht alleen geldt voor Politie, Toezicht & Handhaving, en conducteurs. Je bent niet verplicht je zelf te legitimeren als wij daar om vragen. Let wel dat je hiervoor wel de toegang tot de feestlocatie kan worden ontzegd.

Hoe dragen jullie zorg voor de veiligheid?
Doordat ons evenement zich afspeelt binnen de muren van ons complex hebben wij veel zicht op de zaak. We werken samen met professionals uit de horeca sector, de sector zorg en welzijn en met ervaren vrijwilligers en event supporters. De vrijwilligers staan direct in verbinding met de organisatie die in geval calamiteiten en bijvoorbeeld kleine opstootjes snel en adequaat kan optreden
Wat mag ik tijdens carnaval mee het pand innemen?

Allereerst verwijzen wij naar onze huisregels .
Daarnaast vragen wij aandacht voor het volgende:

Het is tijdens Gentlemen of Dongen niet toegestaan om mee te nemen:

 • Wapens (alle categorieën van de Wet Wapens en Munitie) of wapengelijkende voorwerpen. Denk hierbij ook aan plastic pistolen, messen, wapenstokken, zwaarden, en handboeien.
 • Vuurwerk
 • Confetti en sprayserpentines
 • Alcoholische dranken en drugs
 • Eigen versnaperingen

Waar kan ik terecht met complimenten, vragen, suggesties en klachten?
Je kunt deze mailen naar jesse@gentlemenofdongen.nl of telefonisch doorgeven via 0162-317361.
Ik vind het geweldig wat jullie doen! Hoe kan ik doneren/sponsoren?
Wij zijn altijd opzoek naar sponsoren en donateurs! U kunt contact met ons opnemen via sponsoren@gentlemenofdongen.nl of ons aanspreken tijdens onze activiteiten.
Mijn vraag staat er niet tussen, en nu?
Mail uw vraag naar info@gentlemenofdongen.nl en we komen er zo snel mogelijk op terug!